Comandați un serviciu
Trimite

Inlocuirea curelei si a lantului mecanismului de distributie

 

Pret serviciu de la 850 lei

Cureaua de distributie este atat de importanta pentru functionarea motorului, incat defectarea ei are adesea consecinte catastrofale, ceea ce inseamna ca nu numai ca masina dvs. nu va mai functiona brusc, dar probabil ca va suferi si daune interne ale motorului. Inlocuirea curelei de distributie este la fel de dureroasa ca si intretinerea de rutina, neefectuarea acestei intretineri va duce la o defectiune catastrofala si la o factura si mai mare.

Mai jos gasiti ceea ce trebuie sa stiti despre cureaua de distributie, functiile sale si cum sa va asigurati ca va amintiti sa inlocuiti cureaua de distributie.

La ce serveste cureaua de distributie

Daca ati mai auzit pana acum termenul "lant de distributie", atat cureaua de distributie, cat si lantul indeplinesc aceeasi functie. Sarcina lor este de a mentine sincronizarea mecanica a motorului - supapele de admisie si de evacuare se deschid si se inchid exact la momentul potrivit. Motoarele moderne sunt formate din mai multe supape pe cilindru, uneori pana la 5, si necesita o precizie precisa intre pistoanele in miscare si deschiderea supapelor pentru a functiona corect.

Cureaua (sau lantul) de distributie este situata mai aproape de partea din fata a motorului, sub capacul de distributie. Cureaua este fabricata din cauciuc de inalta calitate si este intarita cu cordoane de nailon. Aceasta curea este sub o tensiune precisa, iar atunci cand manivela motorului se roteste, ea roteste apoi arborele cu came (si adesea pompa de apa) pentru a mentine totul in ritm perfect.

In cazul in care cureaua de distributie nu este reglata corespunzator, "sare"sau, mai rau, se rupe, aceasta functionare va face ca supapele sa se deschida in momente nepotrivite. Deoarece majoritatea motoarelor sunt fabricate cu un spatiu liber zero intre partea superioara a pistonului si supape, in multe cazuri acest lucru face ca pistonul sa se ciocneasca cu una sau mai multe supape din capul cilindrului, ceea ce duce la deformarea supapelor si la daune grave.

Costul inlocuirii curelei de distributie si a lantului de distributie

Intretinerea curelei de distributie este mai mult decat cureaua in sine. Desi, in mod traditional, toata lumea se gandeste la aceasta schimbare ca fiind "doar o curea", nu este asa. Cureaua de distributie este tensionata si mentinuta pe drumul cel bun de o serie de scripeti intinzatori si polite libere, fiecare dintre acestea avand rulmenti si putand ceda. In mod similar, multe masini au o pompa de apa care este actionata de cureaua de distributie. In aceste cazuri, este logic sa inlocuiti pompa de apa cu o unitate noua in acelasi timp, deoarece sarcina de deschidere a pompei este oricum finalizata.

Nu este nimic mai rau decat sa platesti pentru o revizie a curelei de distributie, sa refuzi sa inlocuiesti pompa de apa si apoi sa afli 6 luni mai tarziu ca pompa de apa are scurgeri si acum totul trebuie sa fie inlocuit din nou.

In cele mai multe cazuri, un kit de curea de distributie este format din cureaua propriu-zisa, 2-3 intinzatoare si un tensionator. Cand lucrarea este gata, toate aceste componente vor fi inlocuite.

Majoritatea lucrarilor la cureaua de distributie dureaza intre 3 si 5 ore. Nu uitati, nu optati pentru o inlocuire "doar a curelei". Desi costul este mai ieftin, sansele de defectiuni ulterioare sunt mult mai mari. Daca pompa de apa este facuta in acelasi timp, manopera ar trebui sa fie minima si mai mica de 1 ora, deoarece munca de deschidere a pompei de apa si de indepartare a curelei de distributie se face oricum.

Nu stii unde sa inlocuiesti cureaua de distributie si lantul de distributie in Chisinau la preturi mici? Va spunem noi, in Centru de anvelopare. Service-ul auto este dotat cu echipament modern si avem profesionisti care lucreaza pentru noi.

Cand este necesar de a schimba cureaua de distributie?

Dupa cum am mentionat mai devreme, curelele de distributie sunt alcatuite din cauciuc, nu se deosebesc de o curea poli-V de transmisie normala. De-a lungul anilor si a ciclurilor de caldura constante, cauciucul incepe sa se deterioreze pana la punctul in care cureaua cedeaza in cele din urma. In cele mai multe cazuri, o curea de distributie defecta nu va va avertiza despre o rupere iminenta. Veti conduce in continuare cand, brusc, masina se va bloca.

Din cauza gravitatii defectiunii curelei, fiecare vehicul echipat cu o curea de distributie va avea o recomandare din partea producatorului privind momentul in care trebuie sa inlocuiasca cureaua de distributie si pompa. Aceste intervale sunt, de obicei, intre 80.000 si 100.000 de kilometri.

Un alt lucru care trebuie luat in considerare este ca kilometrajul este doar un indicator general, masinile mai vechi cu un kilometraj redus ar trebui sa fie intotdeauna luate in considerare pentru inlocuirea curelei de distributie, deoarece uzura nu este singurul lucru care se deterioreaza.

Pretul de inlocuire a curelei de distributie, pompei si lantului de distributie in Chisinau

In cazul in care masina dumneavoastra are nevoie de inlocuirea curelei fara role si fara demontarea scripetelui, atunci contactati specialistii de la Centru de anvelope. Pretul lucrarii de inlocuire a curelei de distributie si a lantului de distributie de catre specialistii nostri este destul de acceptabil. Completati formularul de mai jos si va vom suna pentru o programare la Centru de anvelope!

Deservim in urmatoarele raioane:Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Autoservice nostru
Inlocuirea curelei si a lantului de distributie 1Inlocuirea curelei si a lantului de distributie 2Inlocuirea curelei si a lantului de distributie 3Inlocuirea curelei si a lantului de distributie 4Inlocuirea curelei si a lantului de distributie 5Inlocuirea curelei si a lantului de distributie 6
Comanda un serviciu
Comandați un serviciu
Trimite