Comandați un serviciu
Trimite

Service placute de frana

 

Pret serviciu de la 449 lei

Mentinerea franelor in stare buna de functionare si inlocuirea in timp util a pieselor uzate, cum ar fi placutele si garniturile, nu numai ca va va economisi bani pe termen lung. De asemenea, va poate salva masina sau chiar viata in cazul unui accident. Dar cum stiti cand ar trebui sa va inlocuiti placutele de frana? Si pentru ce sunt necesare? Haideti sa analizam mai indeaproape cum, ce si de ce trebuie inlocuite placutele de frana de la masina dumneavoastra.

Ce sunt placutele de frana?

Producatorii auto instaleaza doua tipuri de frane pe autoturisme:franele cu disc si franele cu tambur. Ambele folosesc frecarea pentru a incetini masina, dar exista diferente.

Franele cu disc folosesc "placute"din materiale de frictiune special concepute din substante organice, metalice sau ceramice care apasa pe rotor sau pe disc atunci cand soferul actioneaza frana. Frecarea are ca rezultat incetinirea vehiculului. Franele cu disc sunt montate pe puntea fata a tuturor autoturismelor moderne si pe puntea spate a multora dintre acestea.

Franele cu tambur folosesc, de asemenea, materiale de frecare precum placutele de frana cu disc, dar sunt atasate la "saboti"de podea care apasa pe interiorul tamburului atunci cand frana este aplicata. Frecarea lor impotriva tamburului incetineste masina. Franele cu tambur obisnuiau sa fie montate pe toate cele patru roti, dar la masinile moderne si la camioanele usoare sunt montate doar pe puntea spate.

Motive pentru inlocuirea placutelor de frana

Pentru a sti cand trebuie sa inlocuiti placutele de frana, acordati atentie urmatoarelor semne:

  1. Scartaitul si scartaitul franelor.

Daca placutele de frana ale masinii dvs. au indicatori de uzura, soferul poate observa un scartait, un scartait sau un urlet atunci cand franele sunt actionate. Daca auziti in mod regulat acest sunet la franare, atunci este timpul sa va aratati masina unui specialist in franare pentru o inspectie. Retineti ca nu toate placutele de frana sunt echipate cu aceasta caracteristica, asa ca nu va bazati doar pe sunet atunci cand evaluati starea franelor dumneavoastra.

Daca franele se afla intr-un mediu umed, cum ar fi dupa o ploaie, placutele pot scoate un sunet de scartait foarte asemanator la franare. Daca sunetul dispare dupa primele cateva utilizari ale franelor, este un bun indiciu ca a ajuns ceva umezeala pe placutele de frana, nu un semn ca trebuie sa le inlocuiti.

  1. Scartait si marait.

Daca auziti un sunet adanc si grav, ca o zgarietura sau un zgomot metalic, ar putea fi un semn nu numai al uzurii placutelor de frana, ci si al contactului dintre placutele suport ale placutelor de frana si discuri sau tamburi. Daca apar astfel de sunete, duceti vehiculul la un centru de service cat mai curand posibil.

  1. Lampile indicatoare.

Unele vehicule au un indicator luminos pe panoul de instrumente care semnaleaza necesitatea inlocuirii placutelor de frana fata si spate. Verificati manualul de utilizare pentru a vedea daca vehiculul dumneavoastra este echipat cu un sistem de avertizare a uzurii placutelor.

Cat dureaza placutele de frana?

Raspunsul real la intrebarea cat dureaza placutele de frana depinde de vehiculul specific si de sofer. De exemplu, daca conduceti in principal in oras sau in trafic urban intens, veti apasa franele mult mai des decat cei care conduc la tara sau pe autostrazi. De asemenea, unele persoane au tendinta de a "calca franele", ceea ce inseamna ca apasa si elibereaza franele mai des decat alti soferi, ceea ce face ca placutele de frana sa se uzeze mai repede.

Daca sunteti atent si prudent, puteti determina cu usurinta cand ar trebui sa inlocuiti placutele de frana cu disc si cu tambur la vehiculul dumneavoastra.

Pretul de inlocuire a placutelor de frana in Chisinau

Autoservice Centru de anvelope ofera servicii de inlocuire a placutelor de frana fata si spate, de asemenea, efectuam inlocuirea placutelor de frana pe tambur si a placutelor de frana pe disc. La noi lucreaza doar specialisti cu experienta in reparatia automobilelor. In centrul de service auto doar echipamente de calitate pentru inlocuirea placutelor de frana fata si spate. Dupa lucrare, specialistul va putea indica pretul de inlocuire a placutelor de frana pe disc si pe tambur. Completati formularul online de pe site-ul nostru pentru instalarea si inlocuirea placutelor de frana.

Deservim in urmatoarele raioane:Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Autoservice nostru
Inlocuirea placutelor de frana 1Inlocuirea placutelor de frana 2Inlocuirea placutelor de frana 3Inlocuirea placutelor de frana 4Inlocuirea placutelor de frana 5Inlocuirea placutelor de frana 6
Comanda un serviciu
Comandați un serviciu
Trimite