Comandați un serviciu
Trimite

Service pentru sistemul de franare

 

Pret serviciu de la 400 lei

In timpul lunilor reci de iarna, cand creste riscul de zapada si gheata pe drumuri, este mai important ca niciodata sa va asigurati ca franele sunt intretinute corespunzator. Intretinerea necorespunzatoare a franelor nu numai ca reduce longevitatea si performanta unui vehicul, dar contribuie si la accidente, raniri si decese pe sosea ca urmare a coliziunilor.

Sistemul de franare al unui vehicul este complex, dar foarte simplu. Este important sa inspectati si sa efectuati reparatiile necesare la fiecare componenta pentru a va asigura ca toate piesele sunt in stare de functionare. Aceste piese includ cilindrul principal si conducta de frana, placutele de frana, etrierii si rotoarele.

Manualul de utilizare al autovehiculului dumneavoastra ar trebui sa prezinte un program recomandat de intretinere a franelor, dar o buna regula de baza este sa verificati placutele de frana la fiecare 12.000 de kilometri si sa schimbati lichidul de frana la fiecare 25.000 de kilometri. Aceste recomandari depind de tipul de vehicul si de stilul de conducere.

Locul in care conduceti va afecteaza franele. De exemplu, condusul in oras cu trafic intens sau pe terenuri muntoase, unde soferii folosesc franele pentru a controla viteza la vale, poate scurta durata de viata a sistemului de franare. Un alt factor este reprezentat de piesele si materialele utilizate.

Acordarea atentiei la inlocuirea si repararea regulata a sistemului de franare va rezolva problema:

  • Fara o diagnosticare si reparare regulata a sistemului de franare, acestea pot ajunge la o stare "metal pe metal", ceea ce inseamna ca materialul de frecare al placutelor de frana este uzat. A permite ca franele sa ajunga in aceasta stare este periculos si poate duce la reparatii costisitoare, in special la rotoare si tamburi.
  • Prelungirea duratei de viata a etrierilor. Schimbarea regulata a lichidului de frana va contribui la prelungirea duratei de viata a etrierilor. Consultati manualul de utilizare al vehiculului dumneavoastra pentru recomandari specifice privind frecventa de schimbare a lichidului de frana pentru vehiculul dumneavoastra.
  • Prevenirea coroziunii in sistemul hidraulic. Lichidul de frana contaminat poate cauza coroziune in sistemul hidraulic de franare, in special la vehiculele cu frane antiblocare (ABS). Schimbarea periodica a lichidului din sistemul hidraulic de franare va ajuta la rezolvarea acestei probleme.
  • Siguranta pe drum. Repararea corecta a sistemului de franare al masinii, asigura o conducere si o functionare fiabila a masinii intr-o varietate de conditii. Daca exista vreo suspiciune, sistemul de franare trebuie verificat imediat, deoarece este cel mai important sistem de siguranta al masinii.

Franele sunt unul dintre cele mai importante elemente de siguranta ale unei masini, iar acestea trebuie sa fie in stare buna de functionare. Soferii pot economisi bani efectuand ei insisi intretinerea franelor, dar nu toata lumea are abilitati mecanice si nu se poate ocupa intotdeauna de o sarcina atat de importanta. Daca nu aveti timpul sau cunostintele necesare pentru a va ocupa singur de aceasta sarcina, aduceti masina la Centru de anvelopare din Botanica pentru repararea franelor de catre profesionisti calificati.

Reparatia sistemului de franare la Centru de anvelope din Chisinau

Centru de anvelope ofera servicii de reparatie a sistemului de franare cu o vizita. Acest serviciu este foarte comun si convenabil in Moldova. De asemenea, reparam sistemul de franare cu actionare hidraulica si pneumatica. Maestrii nostri isi fac treaba rapid si calitativ, deoarece reparatia sistemului de franare reprezinta siguranta oricarui nu doar a soferului, dar si a pasagerilor. Completati formularul de pe site-ul nostru, noi va vom suna inapoi si vom specifica pretul pentru reparatia sistemului de franare. Va asteptam la Centru de anvelope.

Deservim in urmatoarele raioane:Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Autoservice nostru
Repararea sistemului de franare 1Repararea sistemului de franare 2Repararea sistemului de franare 3Repararea sistemului de franare 4Repararea sistemului de franare 5Repararea sistemului de franare 6
Comanda un serviciu
Comandați un serviciu
Trimite