Comandați un serviciu
Trimite

Schimbarea uleiului la transmisia automata si la cutiile de viteze automate

 

Pret serviciu de la 249 lei

Schimbarea uleiului atât la transmisiile automate, cât și la cele manuale (transmisie automată și transmisie manuală) este o procedură importantă pentru ca transmisia autovehiculului dumneavoastră să funcționeze corect. Ambele transmisii necesită schimburi periodice de ulei pentru a asigura o performanță optimă și pentru a le prelungi durata de viață.

Schimbarea uleiului de transmisie automată

O transmisie automată, sau transmisie automată, este un sistem mai complex și mai automatizat decât o transmisie manuală. Aceasta conține ulei, care joacă un rol important în lubrifierea și răcirea componentelor interne ale transmisiei automate. În timp, uleiul dintr-o transmisie automată se uzează și își poate pierde proprietățile, ceea ce duce la o reducere a performanței transmisiei.

Procedura de schimbare a uleiului de transmisie automată implică, de obicei, următorii pași:

  1. Pregătirea vehiculului:Vehiculul este ridicat pe un elevator sau așezat pe suporturi pentru a permite accesul la transmisie.
  2. Drenarea uleiului vechi:Un specialist drenează uleiul vechi din cutia de viteze, de obicei prin șurubul de drenaj.
  3. Schimbarea filtrului de ulei (opțional):În unele cazuri, filtrul de ulei este, de asemenea, înlocuit pentru o schimbare mai completă a uleiului.
  4. Umplerea cu ulei nou:Uleiul nou este introdus în cutia de viteze printr-o deschidere specială.
  5. Verificarea nivelului de ulei:După realimentarea cu ulei, un specialist verifică nivelul de ulei și, dacă este necesar, completează până la un anumit nivel.

Schimbarea uleiului în transmisia manuală

O transmisie manuală, sau ICCT, este mai simplă ca design și conține de obicei mai puțin ulei decât o transmisie automată. Cu toate acestea, schimbarea uleiului la o transmisie automată este, de asemenea, esențială pentru a asigura schimbări de viteze fără probleme și pentru a evita uzura și defecțiunile.

Procedura de schimbare a uleiului din cutia de viteze poate varia în funcție de producătorul și de modelul vehiculului, dar, în general, implică următorii pași:

  1. Pregătirea vehiculului:Vehiculul este, de asemenea, ridicat pe un elevator sau așezat pe suporturi pentru a permite accesul la transmisie.
  2. Drenarea uleiului vechi:Uleiul vechi este drenat din cutia de viteze.
  3. Umplerea cu ulei nou:Uleiul nou este introdus în cutia de viteze printr-o gaură sau un dop special.
  4. Verificarea nivelului de ulei:După realimentare, un specialist verifică nivelul de ulei și, dacă este necesar, completează până la un anumit nivel.

Prețul schimbării uleiului pentru transmisia automată și cutia de viteze automată poate varia în funcție de o serie de factori, cum ar fi marca și modelul mașinii, tipul de ulei utilizat și lucrările suplimentare (cum ar fi schimbarea filtrului de ulei). Pentru a obține un preț exact pentru schimbarea uleiului mașinii dumneavoastră, este recomandat să contactați un atelier de reparații auto și să solicitați o estimare de cost.

Schimbarea uleiului din transmisia automată și mcpu este o procedură importantă pentru a menține buna funcționare a transmisiei mașinii dumneavoastră. Întreținerea corectă și la timp va ajuta la evitarea problemelor grave și a reparațiilor costisitoare în viitor. Verificați și întrețineți regulat transmisia mașinii dvs. pentru ca aceasta să vă mulțumească întotdeauna cu o funcționare fiabilă pe șosele.

Deservim in urmatoarele raioane:Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Autoservice nostru
Schimbarea uleiului la transmisia automata si la cutiile de viteze automate 1Schimbarea uleiului la transmisia automata si la cutiile de viteze automate 2Schimbarea uleiului la transmisia automata si la cutiile de viteze automate 3Schimbarea uleiului la transmisia automata si la cutiile de viteze automate 4Schimbarea uleiului la transmisia automata si la cutiile de viteze automate 5Schimbarea uleiului la transmisia automata si la cutiile de viteze automate 6
Comanda un serviciu
Comandați un serviciu
Trimite