Comandați un serviciu
Trimite

Repararea mecanismelor de directie defecte

 

Pret serviciu de la 3000 lei

O cutie de viteze de directie contine angrenaje care transforma actiunile de directie in directie si multiplica schimbarile de directie ale soferului, astfel incat rotile din fata sa se miste mai mult decat volanul. Cele mai multe autoturisme utilizeaza un sistem cu cremaliera si pinion, in care volanul roteste un pinion, care se deplaseaza de-a lungul cremalierei si actioneaza rotile din fata.

Repararea si inlocuirea angrenajului de directie

Desi schimbatoarele de directie dureaza adesea pe toata durata de viata a vehiculului, acestea pot dezvolta scurgeri sau fisuri. Semnele ca schimbatoarele de directie trebuie reparate sau inlocuite includ rigiditatea sau sacadarea directiei, precum si slabiciunea si jocul excesiv al directiei.

Cele mai multe vehicule au mai mult de 100.000 de kilometri de servodirectie inainte de a aparea orice defectiune. Defectiunile mecanice si scurgerile din sistemul de servodirectie pot fi, de obicei, evitate daca intretinerea a fost efectuata in conformitate cu intervalele specificate de producator. Cheia pentru a asigura o durata de viata indelungata a sistemului de servodirectie este sa pastrati lichidul proaspat si fara contaminanti in sistem. Ca orice sistem de inalta presiune, sistemul se va defecta mai devreme sau mai tarziu, ca urmare a uzurii normale, dar acest lucru ar trebui sa se intample mult dupa sfarsitul duratei de viata a vehiculului.

Deoarece majoritatea problemelor de servodirectie prezinta aceleasi simptome, este dificil sa se diagnosticheze doar o singura parte fara a intelege starea intregului sistem. Atunci cand apar simptomele, se verifica si se amorseaza lichidul de servodirectie si se acorda atentie starii si tensiunii curelei. Poate fi necesar sa se curete sistemul inainte de diagnosticare. Scurgerile vor deveni evidente, iar defectiunea mecanica a pompei de servodirectie va fi sesizabila prin zgomot sau cu ajutorul unui manometru introdus in conducta de servodirectie. Se verifica toate capacele de praf si garniturile de etansare pentru depistarea scurgerilor. Setul de angrenaje cu cremaliera si pinion este verificat pentru a detecta zgomote caracteristice unei defectiuni mecanice, iar arborii de intrare si de iesire sunt verificati pentru a se vedea daca au joc.

Defectarea unei componente a servodirectiei inseamna aproape intotdeauna o scurgere, dar cantitatea de lichid care se scurge determina daca vehiculul poate fi condus sau nu. Daca o scripete sau o curea de transmisie a accesoriilor cedeaza, vehiculul poate ramane blocat daca cureaua actioneaza si alte accesorii. Scurgerile mici nu vor impiedica vehiculul sa se deplaseze, dar daca lichidul nu poate fi adaugat suficient de repede pentru a mentine pompa plina, se recomanda o masina de tractare pentru a evita deteriorarea pompei de combustibil si a mecanismului de directie.

Reparatii ale angrenajului de directie in Chisinau

Localizarea, instalarea si reglarea unui angrenaj de directie poate necesita o anumita expertiza. Desi nu este dificil de facut acasa, pentru majoritatea oamenilor astfel de reparatii necesita un apel la un atelier. Daca aveti o problema cu sistemul de servodirectie sau cutia de directie, aduceti vehiculul dumneavoastra la Centru de anvelope. Oferim, de asemenea, servicii de reparare a cutiei de directie pentru camioane. Mesterii nostri vor face reparatii ale cutiei de directie la preturi accesibile pentru fiecare dintre clientii nostri. Completati formularul de mai jos si va vom suna noi. Va asteptam la Centru de anvelope!

Deservim in urmatoarele raioane:Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Autoservice nostru
Repararea cutiilor de viteze de directie 1Repararea cutiilor de viteze de directie 2Repararea cutiilor de viteze de directie 3Repararea cutiilor de viteze de directie 4Repararea cutiilor de viteze de directie 5Repararea cutiilor de viteze de directie 6
Comanda un serviciu
Comandați un serviciu
Trimite