Comandați un serviciu
Trimite

Repararea si inlocuirea montantii stabilizatorilor

 

Pret serviciu de la 228 lei

Care sunt simptomele defectarii tijelor stabilizatoare?

Banuiti necesitatea privind schimbarea tijelor stabilizatoare din fata? Sa vedem care este situatia. Pentru inceput sa ne clarificam cu intreaga constructie a unui stabilizator si pe urma sa trecem la tije. Stabilizatorul - maner atasat de unitatile de suspensie si de caroserie prin niste elemente elastice ale varfurilor. Componentele de baza ale unui stabilizator sunt bara stabilizatoare din fata, bara stabilizatoare din spate si bara stabilizatoare de legatura. Stabilizatorul trebuie sa compenseze fortele laterale, care actioneaza asupra suspensiei atunci cand masina se afla in miscare. cu un stabilizator defect, automobilul va fi mai greu de manevrat. Stabilizatorul iese din functiune atunci cand componentele sale se deterioreaza, mai ales tijele din fata si din spate. Defectiunea acestora se caracterizeaza prin:

  • se aud batai la deplasarea cu viteza mica, de 20 km/h;

  • conexiunile, suporturile sunt slabite;

  • scurgeri de ulei;

  • schimbari bruste ale directiei de deplasare.

Schimbarea tijelor stabilizatoare din fata

In situatia in care observati macar unul dintre semnele mentionate anterior, nu ezitati cu schimbarea lor. Adresati-va imediat la un centru auto. Cu cat mai mult veti amana asta, cu atat mai mult starea automobilului dumneavoastra se va agrava si va trebui sa scoateti inca mai multi bani pentru reparatii. Sa vedem care sunt etapele de inlocuire a tijelor stabilizatoare:

  • pentru inceput automobilul trebuie instalat pe o suprafata plana, trebuie de strans frana de mana, se pun opritoarele sub roti; 

  • elementele de fixare trebuie curatate si tratate cu un spray; 

  • ambele roti din fata ale masinii se ridica, opritoarele sunt plasate sub caroserie; 

  • surubul de fixare superior al etrierului de frana este necesar de desurubat; 

  • trebuie de slabit piulitele care fixeaza varful stabilizatorului; 

  • este important de nu atins furtunurile de frana; 

  • inainte de a instala o tija noua, aceasta trebuie balansata inainte si inapoi, si tinut vertical pana la finalizarea instalarii; 

  • in ceea ce priveste suspensia spate, este mai bine de strans elementele de fixare ale stabilizatorului fata dupa o scurta rulare a masinii.

Semnele defectarii tijelor stabilizatoare

Credeti ca aveti nevoie de schimbarea tijelor stabilizatoare din spate, dar nu sunteti sigur? Haideti sa ne clarificam impreuna. Sa incepem cu informatiile generale. Stabilizatorul este un maner atasat de unitatile de suspensie fata si din spate, si de caroserie prin elementele elastice ale varfurilor. Componentele de baza sunt bara stabilizatoare din fata, bara stabilizatoare din spate si bara stabilizatoare de legatura. Sarcina principala a stabilizatorului consta in compensarea fortelor laterale, care actioneaza asupra suspensiei in timpul deplasarii. Fara stabilizator, automobilul va fi mai greu de manevrat, plus acesta va fi mai putin rezistent la deplasarea pe denivelari, mai ales suspensia. Stabilizatorul iese din functiune atunci cand componentele sale se deterioreaza, mai ales tijele din fata si din spate. Defectiunea acestora se caracterizeaza prin:

  • se aud batai la deplasarea cu viteza mica, de 20 km/h;

  • conexiunile, suporturile sunt slabite.

Schimbarea tijelor stabilizatoare din spate

Odata ce ati observat semnele defectiunii tijelor stabilizatoare, nu ezitati cu schimbarea lor. Pretul inlocuirii tijelor stabilizatoare va fi mult mai mic decat, comparativ, defectarea suspensiei daca veti conduce cu tijele defecte. In acest caz pretul repararii suspensiei ca fi mai mare. Sa vedem care sunt etapele de inlocuire a tijelor stabilizatoare:

  • mai intai de toate este necesar de atarnat axa din spate; 

  • se recomanda tratarea suruburilor de fixare cu un compus special; 

  • elementele de fixare a stabilizatorului sunt desurubate; 

  • dupa ce s-a efectuat desurubarea si demontarea stabilizatorului, trebuie de examinat orificiul de montare;

  • inainte de a instala tijele noi, este necesar de curatat orificiile de montare de murdarie. Noul stabilizator trebuie sa corespunda marcii masinii; 

  • dupa strangerea prealabila a fixarii noului stabilizator, automobilul este scos din opritoare si coborat. Pe urma suruburile de fixare trebuie stranse la cuplul recomandat. 

Inlocuirea tijelor stabilizatoarelor din fata si inlocuirea tijelor stabilizatoarelor din spate ale unei masini - unde este cel mai bun loc pentru a face acest lucru?

Cel mai bun loc pentru deservirea automobilului dumneavoastra este cauciucuridevara. Cauciucuridevara.md va va oferi un suport considerabil in toate problemele aparute. Echipa noastra de profesionisti va gasi solutia cea mai potrivita pentru rezolvarea acestora. Va intrebati care va fi pretul schimbarii tijelor stabilizatoare din spate? Sa stiti ca preturile serviciilor noastre sunt accesibile pentru buzunarele tuturor. Pretul este de la 228 de lei. Va asteptam la noi!

Deservim in urmatoarele raioane:Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Autoservice nostru
Inlocuirea tijelor stabilizatoare fata si spate 1Inlocuirea tijelor stabilizatoare fata si spate 2Inlocuirea tijelor stabilizatoare fata si spate 3Inlocuirea tijelor stabilizatoare fata si spate 4Inlocuirea tijelor stabilizatoare fata si spate 5Inlocuirea tijelor stabilizatoare fata si spate 6
Comanda un serviciu
Comandați un serviciu
Trimite