Comandați un serviciu
Trimite

Repararea si inlocuirea cablurilor auto

 

Pret serviciu de la 499 lei

Cand multi dintre noi se gandesc la reparatii auto, primele lucruri care ne vin in minte sunt componentele mecanice, mai degraba decat cele electrice. Cu toate acestea, masinile din zilele noastre sunt echipate cu mai multe dispozitive electronice decat oricand. Sistemele electrice joaca un rol vital in automobilul modern si, fara ele, multe masini nu ar fi considerate moderne.

Fie ca este vorba de senzorii care monitorizeaza traficul din jurul tau sau de sistemele responsabile de reglarea consumului de combustibil al motorului, fiecare componenta a sistemului electric joaca un rol important in functionarea zilnica a masinii tale.

Din acest motiv, este sigur sa presupunem ca orice defectiune electrica poate avea consecinte grave si va poate scoate masina din functiune. Pretul unei inlocuiri complete a cablajului unei masini poate fi destul de scump si, la urma urmei, sistemul electric al unei masini este mult mai important decat simpla mentinere in stare de functionare a obiectelor de lux. Recunoasterea semnelor de defectiuni ale instalatiei electrice si ale cablajului auto este foarte importanta.

Semne de inlocuire a cablajului auto

Problemele electrice nu sunt intotdeauna la fel de evidente ca problemele mecanice, cum ar fi un motor care bate sau un sistem de franare care scartaie. Daca aveti de-a face cu o problema de cablare, este posibil sa va confruntati cu unele dintre aceste probleme:

  1. Masina nu porneste.

Cea mai frecventa problema electrica este imposibilitatea de a porni masina. Acest lucru se poate datora unei baterii, a unui demaror sau a unui alternator defect. Daca luminile interioare continua sa functioneze, cel mai probabil alternatorul este defect. Daca se aude un clic cand rotiti cheia, cel mai probabil se datoreaza unui demaror defect. Daca nu se intampla nimic atunci cand rotiti cheia, probabil ca bateria este descarcata.

  1. O baterie deteriorata sau care prezinta scurgeri.

O baterie de masina are de obicei o durata de viata de trei-patru ani, iar daca bateria este deteriorata, se pot forma depozite corozive pe sau in jurul conectorului sau. In acest caz, este posibil ca bateria sa fie la capatul puterilor si sa trebuiasca sa fie inlocuita. O baterie deteriorata poate fi identificata cu usurinta prin deschiderea capotei masinii pentru o inspectie vizuala. Trebuie sa aveti grija atunci cand manipulati o baterie deteriorata si trebuie sa purtati echipament de protectie, deoarece continutul care se scurge din baterie este periculos pentru piele si ochi.

  1. Lumina stinsa in timpul condusului.

Atunci cand se circula cu viteza redusa sau la ralanti, este posibil ca farurile, iluminarea tabloului de bord sau ambele sa se diminueze. Daca se intampla acest lucru, este posibil sa existe o problema la baterie, alternator sau regulator de tensiune. Cand tensiunea incepe sa scada, luminile se vor stinge si unele dispozitive se vor opri pentru a economisi energie. Daca tensiunea scade sub un anumit nivel, sistemul de control al tractiunii se poate opri si, in curand, masina va inceta sa mai functioneze cu totul.

  1. Luminile de frana nu functioneaza.

Daca luminile de frana nu functioneaza nici dupa ce ati inlocuit ambele becuri, problema poate fi la siguranta. Aceasta implica de obicei o defectiune mai specifica, cum ar fi farurile sau sistemul stereo.

Deoarece sistemul electric al masinii dumneavoastra joaca un rol cheie in functionarea acesteia, este important sa puteti recunoaste problemele inainte ca acestea sa se agraveze. In cele ce urmeaza sunt prezentate cateva dintre cele mai frecvente defectiuni ale cablajului auto:

  • Bujii sau fire de aprindere defecte
  • Siguranta arsa
  • Baterie descarcata
  • Alternator defect

Uneori, aceste defectiuni pot fi gasite si reparate de unul singur. In alte cazuri, este necesar sa duceti masina la un tehnician autorizat.

Inlocuirea tuturor cablurilor din masina

Daca simtiti un miros de plastic ars in timp ce conduceti, s-ar putea sa se datoreze unei cablaje defecte. Nu trebuie sa ignorati niciodata aceasta problema, deoarece cablajul defect se poate supraincalzi si poate topi izolatia din jurul sau. Trebuie sa schimbati imediat cablajul din masina, deoarece poate provoca un incendiu in timp ce masina este in miscare.

Pregatiti-va intotdeauna pentru o defectiune electrica sau pentru inlocuirea cablurilor din vehiculul dumneavoastra.

Sistemul electric al vehiculului dumneavoastra este extrem de important. Fara verificari de diagnosticare regulate si intretinere de rutina, ceva la fel de simplu ca o inlocuire a bateriei poate fi dezastruos. Diagnosticarea unei probleme in timp util poate economisi o multime de bani si dureri de cap. De asemenea, poate asigura o calatorie cu masina in siguranta atat pentru dvs. cat si pentru cei dragi.

Pretul reparatiei cablajului auto in Chisinau

Centru de anvelopare ofera servicii de inlocuire a cablajului auto si reparatie a cablajului motorului. Avem electricieni cu experienta care efectueaza inlocuirea cablajului auto la preturi accesibile pentru fiecare client, de asemenea, rapid si calitativ. Daca aveti nevoie de reparatia sau inlocuirea cablajului electric pentru masina dumneavoastra, completati formularul de pe site-ul nostru si va vom contacta imediat.

Deservim in urmatoarele raioane:Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Autoservice nostru
Repararea cablurilor auto 1Repararea cablurilor auto 2Repararea cablurilor auto 3Repararea cablurilor auto 4Repararea cablurilor auto 5Repararea cablurilor auto 6
Comanda un serviciu
Comandați un serviciu
Trimite