Comandați un serviciu
Trimite

Instalarea unui butuc nou

 

Pret serviciu de la 450 lei

Roata vehiculului este una dintre cele mai importante parti ale vehiculului, asigurand un transport sigur si o functionare fara probleme. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe componente pentru a asigura performanta sa si o rotatie corecta a rotii. Una dintre ele este butucul rotii, fara de care roata nu se va misca.

Puteti inlocui butucul spate si fata la preturi mici in Chisinau la Centru de anvelopare.

Ce este un butuc de roata complet?

Un butuc de roata complet este cunoscut si sub denumirea de rulment de butuc, ansamblu de butuc si unitate de butuc. Ansamblul butucului atasat la roata unui vehicul contribuie la buna deplasare a vehiculului. De asemenea, acestea afecteaza functionarea franelor antiblocare si economia de combustibil. Astfel, toate aceste piese ale rotilor trebuie sa functioneze in mod concertat pentru a asigura performante ridicate ale vehiculului.

Ansamblul butuc este montat intre axa de transmisie si tamburii sau discurile de frana. Pe partea discului de frana, butucul este fixat cu suruburi pe discul de frana, in timp ce pe partea axei de tractiune este fixat pe articulatia de directie. Butucul poate fi gasit, de asemenea, ca ansamblu montat sau presat.

Ansamblul butucului poate fi gasit prin demontarea rotii vehiculului, a etrierului de frana si a rotorului de frana.

Inlocuirea ansamblului butucului

Cateva simptome ale unui butuc de roata defect va pot alerta cu privire la o problema cu roata:

  • Franare slaba:Trebuie sa apasati puternic pedala pentru a actiona franele.
  • Lipsa de reactie a directiei:Directia este slaba sau tremura in timpul condusului.
  • Zgomot suspect la butuc:Auziti un zgomot de macinare, bazait sau scartait care provine de la butucii rotilor.
  • Lumina de avertizare ABS:Lumina de avertizare ABS se aprinde pe panoul de instrumente.

Daca va confruntati cu oricare dintre aceste probleme, este posibil ca butucul masinii dvs. sa trebuiasca sa fie inlocuit in curand. Este important de retinut aici ca butucul are o durata de viata medie de 400.000 de kilometri si de 100.000 de kilometri pentru masinile mai vechi. Centru de anvelopare ofera nu doar inlocuirea butucului, ci si repararea butucului, reconditionarea butucului si restaurarea butucului.

Inlocuirea butucului cu rulmenti

Rulmentii butucilor de roti pot sa nu fie vizibili atunci cand scanezi partea exterioara a caroseriei unei masini, dar joaca un rol important in ceea ce priveste caracteristicile de siguranta si manevrabilitate ale acesteia. Alcatuit din rulmenti, garnituri si senzori fabricati cu precizie intr-o singura unitate preasamblata, ansamblul rulmentului butucului de roata este esential pentru performanta unui vehicul.

Atunci cand rulmentul butucului rotii se uzeaza, consecintele pot varia de la vibratii enervante si zgomotul rotilor pana la o functionare defectuoasa a sistemului de franare antiblocare sau la desprinderea unei roti in timp ce masina este in miscare. Nu ar trebui sa intarziati repararea si inlocuirea butucului si a rulmentului, altfel consecintele nu vor fi bune.

Costul inlocuirii butucului si rulmentului in Centru de anvelopare

In service-ul nostru auto lucreaza doar specialisti cu experienta. Reparatia butucului si inlocuirea ansamblului butucului la preturi accesibile ei o vor face calitativ si la timp. Dispunem de toate echipamentele necesare pentru repararea butucului. Oferim garantie pentru munca noastra. Completati formularul de mai jos pentru detalii si va vom suna noi. Va asteptam cu drag!

Deservim in urmatoarele raioane:Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Autoservice nostru
Repararea butucului 1Repararea butucului 2Repararea butucului 3Repararea butucului 4Repararea butucului 5Repararea butucului 6
Comanda un serviciu
Comandați un serviciu
Trimite