Comandați un serviciu
Trimite

Inlocuirea tobei de frana

 

Pret serviciu de la 399 lei

O frana cu tambur consta intr-un bol de fier, asemanator unei tobe, care se afla in spatele rotii si se roteste la aceeasi viteza. In interiorul tamburului se afla doi saboti care apasa pe suprafata interioara a tamburului rotativ. Ca urmare a frecarii, vehiculul incetineste.

Ce este un tambur de frana?

O tambur de frana este de obicei confectionata din fier sau otel si are urechi pentru roti. Are o suprafata interioara neteda pe care sunt presate placutele. Placutele sunt in forma de semiluna, iar o placa de sprijin este atasata la arcuri pentru a le mentine in pozitie. Atunci cand roata este insurubata, aceasta blocheaza tamburul in pozitie si ii permite sa se roteasca la aceeasi viteza ca si roata.

Este important ca tamburul de frana sa fie in stare buna, astfel incat placutele sa aiba o suprafata neteda si uniforma pe care sa apese. Deoarece tamburii de frana trec prin multe cicluri de caldura si diverse impacturi, acestia se vor uza in timp. Daca incep sa cedeze, veti avea dificultati in oprirea vehiculului, iar acest lucru nu este de dorit. Este important sa faceti inlocuirea tobei de frana la timp.

Cum imi pot da seama daca tamburul de frana trebuie inlocuit?

Daca pedala de frana este spongioasa sau daca simtiti o senzatie de tresarire la franare, este posibil ca placutele de frana sa nu apese corect. Un alt semn este o distanta de franare mai mare. Daca auziti zgomote ciudate la franare, merita sa fiti atent pentru orice eventualitate.

Cum se inlocuieste tamburul de frana in Moldova

Mai intai, mecanicul desurubeaza rotile si ridica vehiculul in aer. Rotile sunt indepartate si tamburul de frana este deconectat de la butuc. Placutele si noul tambur de frana vor fi inspectate si curatate. Alte componente necesare vor fi, de asemenea, curatate sau inlocuite, dupa caz. Se instaleaza noul tambur si se monteaza rotile. Vehiculul este apoi testat si se lucreaza la noile frane.

Cat de des trebuie inlocuita o toba de frana?

De regula, aproximativ la fiecare 150.000 de kilometri. Acestea se pot uza in mai putin sau mai mult timp, in functie de obiceiurile de franare si de conducere.

Costa inlocuirea unei tobe de frana?

Nu este o treaba complicata, dar daca tineti cont de costul pieselor si al manoperei, pretul inlocuirii tobei de frana va costa de la 250 de lei.

Inlocuirea tamburilor de frana pe discuri in Chisinau

Centru de anvelope service auto ofera servicii de inlocuire a tobei de frana la cele mai bune preturi din Moldova. Pentru inlocuire dispunem de tot echipamentul necesar si modern. Maestrii calificati isi vor face treaba rapid si calitativ. Completati formularul de mai jos si noi va vom contacta pentru informatii si programare. Va asteptam la Centru de anvelope!

Deservim in urmatoarele raioane:Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Autoservice nostru
Inlocuirea tamburilor de frana 1Inlocuirea tamburilor de frana 2Inlocuirea tamburilor de frana 3Inlocuirea tamburilor de frana 4Inlocuirea tamburilor de frana 5Inlocuirea tamburilor de frana 6
Comanda un serviciu
Comandați un serviciu
Trimite