Comandați un serviciu
Trimite

Inlocuirea coloanei de directie

 

Pret serviciu de la 1500 lei

Coloana de directie se afla in locul sau fericit, intre volan si cremaliera de directie (sau cremaliera si pinion). Aceasta coloana lunga, numita uneori arbore de directie, transforma impulsul dat de volan in actionare prin intermediul cremalierei si pinionului.

Practic, singura sarcina pe care o are este de a conecta volanul si cremaliera de directie. Cu toate acestea, are si alte functii secundare. Si anume, coloana de directie poate ajuta la:

  1. Absorbtia socurilor si a impactului in cazul unei coliziuni frontale.
  2. Oferirea de reglaje ale directiei in functie de preferintele soferului. Acestea includ reglaje ale inaltimii si lungimii volanului proeminent pentru a va mentine mainile confortabile. De exemplu, posibilitatea de a inclina si extinde volanul in functie de necesitati.
  3. Oferirea de puncte de fixare pentru anumite componente de directie si altele decat cele de directie. De exemplu, ar putea fi vorba de intrerupatoare, cabluri, blocarea antifurt a difuzoarelor, carcase, sistemul de aprindere sau selectorul de transmisie.

In general, si desi am vorbit despre cat de complex este intregul sistem de directie, conexiunea efectiva dintre volan, coloana si cremaliera este destul de simpla. Aceasta simplitate este motivul pentru care nu multe masini au probleme cu directia. Avand mai putine piese in miscare, este mai putin predispusa la uzura si la defectiuni in timp. Cu toate acestea, manevrele constante pot fi suficiente pentru a o uza.

Prin conceptie, coloana de directie este proiectata sa dureze toata durata de viata a vehiculului. Cu toate acestea, cineva care isi conduce in mod regulat masina pe drumuri de munte sinuoase si pe trecatori alpine inguste va uza, fara indoiala, mai mult arborele. Este suficient sa spunem ca, cu cat conduceti mai mult masina (si cu cat conduceti mai mult), cu atat mai repede se uzeaza si se defecteaza coloana. Aceasta in comparatie cu cei care conduc des in linie dreapta, cum ar fi pe autostrada.

In cea mai mare parte, cea mai vulnerabila componenta a coloanei de directie este articulatia universala mentionata mai sus. Uzura tinde sa se concentreze acolo, deoarece directia va deveni in curand greu de gripat. Cand se intampla acest lucru, poate fi dificil sa rotiti volanul sau este posibil sa aveti doar o gama limitata de miscare. Alternativ, este posibil sa simtiti slabire si joc in volan.

Pretul unei inlocuiri a coloanei de directie depinde de marca si modelul masinii dumneavoastra, precum si de atelierul de reparatii auto la care o duceti.

De asemenea, puteti face singur inlocuirea coloanei de directie, dar este mai complicat, asa ca este recomandat sa contactati Centru de anvelope. Completati formularul de mai jos si noi va vom contacta pentru inlocuirea coloanei de directie in Moldova. Va asteptam cu drag!

Deservim in urmatoarele raioane:Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Autoservice nostru
Inlocuirea coloanei de directie 1Inlocuirea coloanei de directie 2Inlocuirea coloanei de directie 3Inlocuirea coloanei de directie 4Inlocuirea coloanei de directie 5Inlocuirea coloanei de directie 6
Comanda un serviciu
Comandați un serviciu
Trimite