Comandați un serviciu
Trimite

Pudriera pentru cremaliera de directie este un cauciuc expandabil care formeaza o etansare de la cremaliera si pinionul masinii dvs. la capatul tijei de directie.

Rolul dispozitivului de etansare a cremalierei de directie este de a etansa fiecare capat al cremalierei de directie, permitand in acelasi timp miscarea. Dusterul pentru cremaliera de directie previne patrunderea murdariei, a apei si a altor resturi si deteriorarea sistemului de directie. In plus fata de rolul sau de protectie, praful cremaliera de directie ajuta, de asemenea, la retinerea lubrifiantului in interiorul ansamblului cremaliera de directie. Acest lubrifiant mentine buna functionare a cremalierei de directie si reduce frecarea si uzura componentelor sale interne. Dusterul etanseaza lubrifiantul, impiedicand scurgerea acestuia si retinand unsoarea necesara pentru o functionare eficienta a directiei.

In timp, capacul de praf al cremalierei de directie se poate rupe si crapa. Acest lucru poate cauza deteriorarea cremalierei de directie in timp, daca capacul de praf al cremalierei de directie nu este inlocuit. Inlocuirea capacelor de protectie a cremalierei de directie fara a indeparta varful inainte ca acestea sa devina prea uzate va poate economisi mult timp si bani pentru o inlocuire mai lunga si mai complicata a cremalierei de directie.

Simptomele inlocuirii prafului de la cremaliera de directie si de la tija de legatura

  • Deteriorarea vizibila a cremalierei.

Daca va simtiti increzator sa intrati sub masina, puteti inspecta singuri praful de la cremaliera de directie. Daca observati rupturi sau fisuri evidente, este posibil sa fie necesara inlocuirea capacului de praf al cremalierei de directie si al tijei de legatura.

  • Scurgeri de grasime.

Daca observati grasime in interiorul sau in afara capacului cremalierei de directie, acest lucru poate indica o ruptura sau o deteriorare a capacului. Acest lucru poate duce la o pierdere de lubrifiant din ansamblul cremaliera de directie.

  • Directia este stransa.

Un simptom comun al problemelor la cremaliera de directie este un volan strans. Acest lucru poate fi cauzat de o pierdere de presiune hidraulica in sistemul de servodirectie sau de probleme cu componentele cremalierei de directie.

  • Un sunet de slefuire la intoarcere.

Daca capacul de protectie impotriva prafului al cremalierei de directie este deteriorat, contaminantii pot patrunde in ansamblul cremalierei de directie si pot afecta buna functionare a acesteia. Acest lucru poate duce la sunete ciudate, cum ar fi clantanit, pocnituri sau scartaituri la rotirea volanului.

Cauze de deteriorare a capacului de praf al cremalierei de directie

  • Varsta si uzura. In timp, cauciucul sau materialul flexibil al capacului cremalierei de directie se poate uza si isi poate pierde elasticitatea. Expunerea la caldura, la lumina soarelui si la conditii meteorologice dure poate accelera acest proces, ducand la fisuri, rupturi sau putregai uscat.
  • Impacturi bruste. Pietrele, pietrisul, resturile de pe sosea sau gropile pot provoca deteriorarea fizica a cremalierei de directie. Atunci cand cizma intra in contact cu aceste obiecte sau este supusa unor lovituri, se poate rupe sau perfora, compromitandu-si functia de protectie.

Inlocuirea dispozitivului de protectie a varfului cremalierei de directie

Vehiculul dvs. are nevoie de un stergator de praf pentru cremaliera de directie? Daca da, va putem ajuta! La Centru de anvelope, echipa noastra de mecanici cu experienta poate inspecta cremaliera de directie si poate determina daca praful de pe cremaliera de directie trebuie sa fie inlocuit. Un set nou de praful de cremaliera de directie va asigura ca cremaliera de directie este lubrifiata corespunzator, precum si va preveni deteriorarea cremalierei de directie de catre contaminanti daunatori. Acest lucru va va economisi o multime de bani pe reparatii in timp.

Oferim, de asemenea, servicii de inlocuire a rulmentilor de directie, suspensie si rulmenti de butuc.

Contactati Centru de anvelope pentru instalarea si inlocuirea cu costuri reduse a pulberii cremalierei de directie. Completati formularul de pe site-ul nostru si va vom suna inapoi. Va asteptam cu drag!

Deservim in urmatoarele raioane:Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Autoservice nostru
Inlocuirea capacului de protectie a cremalierei de directie 1Inlocuirea capacului de protectie a cremalierei de directie 2Inlocuirea capacului de protectie a cremalierei de directie 3Inlocuirea capacului de protectie a cremalierei de directie 4Inlocuirea capacului de protectie a cremalierei de directie 5Inlocuirea capacului de protectie a cremalierei de directie 6
Comanda un serviciu
Comandați un serviciu
Trimite