Comandați un serviciu
Trimite

Inlocuirea bratului de directie

 

Pret serviciu de la 349 lei

Extremitatile exterioare ale tijei de directie sunt una dintre cele mai importante parti ale sistemului de directie al vehiculului dumneavoastra. Desi este posibil sa nu fie nevoie sa inlocuiti singuri capetele exterioare ale tijei de directie, este util sa stiti ce sunt acestea si sa stiti daca trebuie inlocuite.

La ce servesc capetele de tija de legatura exterioara?

Suruburile exterioare ale tijei de legatura sunt utilizate pentru a roti rotile din fata inainte si inapoi, in functie de directia in care soferul indreapta volanul. Acestea sunt supuse unor solicitari considerabile atunci cand manevrati vehiculul. Ele contribuie la asigurarea unei directii sensibile si netede. Cu toate acestea, deoarece directia face o multime de miscari, ceea ce duce in cele din urma la uzura si necesita inlocuirea periodica a capetelor de tija de directie.

Repararea si inlocuirea tijelor si a urechilor de directie

La Centru de anvelope, inlocuirea tijei de directie se face dupa cum urmeaza:

  1. Gasim urechile exterioare ale tijei de directie. Acestea sunt situate in interior, langa pneuri, unde rulmentul cu bile si stiftul cu piulita de blocare sunt fixate pe articulatia de directie. La capatul exterior, tija de directie exterioara este conectata la o piulita de blocare si la un ac de siguranta pentru o fixare perfecta.

Partea interioara a articulatiei exterioare este filetata si conectata la articulatia interioara. In functie de marca vehiculului si de specificul sistemului sau de directie, poate fi necesar sa gasiti uneltele si piesele necesare pentru acest sistem si sa le inlocuiti in consecinta.

  1. Separati piulita de tija de legatura.

In cazul in care piulita de tija de legatura este o piulita de blocare cu un stift de siguranta, va trebui sa indreptati si sa scoateti mai intai stiftul de siguranta. Acestea sunt adesea dificil de indepartat din cauza coroziunii, asa ca nu ezitati sa inundati piulita cu ulei penetrant.

  1. In continuare, piulita trebuie indepartata.

Acest lucru se poate face folosind o cusca sau o furculita pentru a scoate stiftul conic din gaura. Introduceti cusca intre came si tija de legatura si bateti cu un ciocan pana cand tija de legatura iese din contact. Aceasta operatiune poate dura ceva timp.

  1. Slabirea piulitei de blocare.

Daca vehiculul are tije de legatura interioare si exterioare de tip cremaliera, acestea pot fi demontate si inlocuite fara a perturba caracteristicile de reglare ale vehiculului. Cu toate acestea, dupa inlocuire, bratul de directie si cremaliera de directie trebuie reglate. Procedand astfel, trebuie sa incercati sa pastrati caracteristicile de reglare cat mai mult posibil.

  1. Efectuati inlocuirea bratului si a articulatiei de directie.

Glisati noua tija de legatura exterioara pe tija de legatura interioara si instalati-o cat mai aproape posibil de cea anterioara. In continuare, desurubati stiftul sferic in articulatia de directie si instalati o piulita de blocare si o stifta de siguranta pentru a fixa noul capat al tijei de legatura exterioara. Strangeti piulita astfel incat sa nu se slabeasca sau sa se stranga prea tare.

  1. Strangeti piulita de blocare.

Si folositi aceleasi unelte ca inainte pentru a evita dezalinierea sistemului de directie. Adaugati putina unsoare la noul capat de tija de legatura pentru a-l lubrifia si a-l pune in stare de functionare. In acest moment, puteti adauga unsoare la alte componente ale directiei si suspensiei, daca este necesar.

  1. Reinstalati rotile si piulitele rotilor.

Montati rotile si piulitele rotilor pe vehicul. Strangeti rotile conform specificatiilor si apoi scoateti cricurile rotilor. Aceasta este o buna ocazie pentru a verifica presiunea pneurilor.

  1. Verificarea directiei.

Asigurati-va ca directia este neteda. Desi directia poate fi usor descentrata, volanul trebuie sa se roteasca corect, fara sa se blocheze. Directia descentrata este normala si se datoreaza unei modificari a alinierii rotilor atunci cand se inlocuiesc capetele de articulatie.

  1. Reglarea.

Chiar daca alinierea rotilor este suficient de buna, este totusi recomandabil ca rotile sa fie reglate de un atelier. Alinierea rotilor se modifica intotdeauna in timp, asa ca ar putea fi momentul sa o faceti.

Pretul de inlocuire a tijei de directie in Moldova

Centru de anvelopare angajeaza specialisti calificati in inlocuirea si repararea urechii tijei de directie. Acestia isi desfasoara activitatea rapid si calitativ. Dispunem de toate echipamentele necesare si speciale pentru inlocuirea tijei de directie si a tijei de cremaliera de directie. Completati formularul de pe site-ul nostru si va vom suna pentru a clarifica toate detaliile. Pretul de inlocuire a tijei si a urechilor de directie este acceptabil pentru toti clientii service-ului nostru auto. Va asteptam in Centru de anvelope!

Deservim in urmatoarele raioane:Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Autoservice nostru
Inlocuirea bratului de directie 1Inlocuirea bratului de directie 2Inlocuirea bratului de directie 3Inlocuirea bratului de directie 4Inlocuirea bratului de directie 5Inlocuirea bratului de directie 6
Comanda un serviciu
Comandați un serviciu
Trimite