Comandați un serviciu
Trimite

Curatarea placii de acceleratie si a supapei EGR

 

Pret serviciu de la 249 lei

Curatarea supapelor de acceleratie in Kishinev

Sa va faceti singur intretinerea masinii nu trebuie sa fie dificil sau intimidant. Intelegerea modului in care functioneaza totul in masina dvs. si a componentelor care sunt implicate in motorul dvs. va va ajuta sa intelegeti mai bine cand ceva nu merge bine si va va ajuta sa va mentineti masina in stare de functionare. Curatarea placii de acceleratie este o parte importanta a intretinerii pe termen lung, iar acumularea de murdarie in aceasta parte importanta a motorului dumneavoastra poate afecta atat performanta, cat si economia de combustibil.

Ce este o placa de acceleratie? Si de ce aveti nevoie de o curatare a placii de acceleratie?

Arderea unui motor cu ardere interna alimentat cu gaz se bazeaza pe trei componente:scanteie, combustibil si aer. Corpul clapetei de acceleratie este situat intre cutia filtrului de admisie a aerului si colectorul de admisie. Acesta regleaza cantitatea de aer care se amesteca cu combustibilul inainte de a intra in camera cilindrilor pentru aprindere.

Exista doua tipuri de clapete de acceleratie:mecanice si electrice. Cele de tip electric sunt controlate de senzori de pozitie a clapetei de acceleratie, iar totul se face in mod digital. Cele mai multe masini moderne folosesc acest din urma sistem.

Indiferent de tipul de corp de acceleratie pe care il aveti, acesta poate acumula in timp murdarie si reziduuri care ar fi putut trece prin filtrul de aer. Un corp de acceleratie murdar poate duce la o economie slaba de combustibil, ralanti greoi, acceleratie neregulata sau chiar la blocarea motorului.

Curatarea supapei EGR si a colectorului de admisie in Kishinev

Standardele europene privind emisiile devin mai stricte in fiecare an. Bun pentru mediu, dar rau pentru masina dumneavoastra! Gazele poluante care in mod normal ar fi emise acum trec de mai multe ori prin diversele sisteme ale masinii dumneavoastra, unde sunt filtrate. Astfel, gazele de esapament sunt mai curate, dar poluantii raman in masina dumneavoastra. De multe ori cu o supapa EGR murdara sau cu un filtru de particule infundat ca rezultat.

Ce este o supapa EGR?

In primul rand, vom explica ce este o supapa EGR si ce functie indeplineste in cadrul motorului. Toate motoarele diesel moderne din ziua de azi au o supapa EGR. Abrevierea EGR inseamna recircularea gazelor de esapament. Aceasta supapa EGR directioneaza gazele de esapament in camera de ardere si reduce oxizii de azot (NOx) daunatori.

Cum se produce contaminarea?

In timp, supapa de recirculare a gazelor de esapament poate fi contaminata cu gaze de esapament. Acest lucru poate cauza in cele din urma probleme, facand ca motorul sa functioneze mai prost. Supapa EGR se asigura ca o parte din gazele de esapament sunt returnate in tractul de admisie. In momentul in care aceste gaze de esapament contin funingine, ulei, combustibil necombustit si alte reziduuri de murdarie, acestea se lipesc si se formeaza un strat de depuneri pe supapa EGR, sectiunea de admisie si filtrul de particule.

O supapa EGR murdara nu se va deschide si nu se va inchide din cauza contaminarii. In acest moment, din ce in ce mai multe gaze de esapament se vor intoarce in camera de combustie si, in cele din urma, se va produce mai multa poluare.

Ce se intampla daca curatarea supapei EGR nu se face la timp?

Depozitele si contaminarea din supapa EGR vor cauza in cele din urma probleme. Efectele contaminarii nu sunt intotdeauna vizibile imediat, acestea depind de gradul de contaminare din supapa EGR si din toate celelalte parti ale sistemului de admisie si evacuare.

O supapa EGR defecta poate cauza urmatoarele probleme:

  • Lumina de avarie se aprinde
  • Crestere a consumului de combustibil
  • Motorul se balbaie
  • Emisii de gaze de esapament mai nocive (NOx)
  • Filtru de particule murdar sau infundat
  • Pierdere de putere

Daca observati oricare dintre problemele de mai sus? Atunci trebuie sa contactati service-ul auto Centru de anvelope pentru a curata supapa EGR de pe masina dumneavoastra diesel sau pe benzina.

Pretul de curatare a clapetei de acceleratie si a injectoarelor, curatare EGR si a supapei in Centru de anvelope.

La atelierul auto Centru de anvelope avem specialisti calificati care vor face curatarea clapetei de acceleratie, curatarea EGR si a supapei EGR fara demontare. Service-ul nostru auto dispune de toate echipamentele necesare si moderne pentru curatarea clapetei de acceleratie pe motorina si benzina. Costul de curatare a clapetei de acceleratie, EGR si supapa EGR depinde de lucrarea efectuata de catre maistru. Completati formularul de pe site-ul nostru si va vom suna pentru o programare in service-ul nostru auto. Va asteptam la Centru de anvelopare!

Deservim in urmatoarele raioane:Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Autoservice nostru
Curatarea placii de acceleratie si a supapei EGR 1Curatarea placii de acceleratie si a supapei EGR 2Curatarea placii de acceleratie si a supapei EGR 3Curatarea placii de acceleratie si a supapei EGR 4Curatarea placii de acceleratie si a supapei EGR 5Curatarea placii de acceleratie si a supapei EGR 6
Comanda un serviciu
Comandați un serviciu
Trimite